Stralende Burendag op Balijhoeve

20170923-Burendag Balijhoeve (7)HesterOp een stralende Burendag op Stadsboerderij de Balijhoeve schilderden de kinderen vrolijk gekleurde vogelhuisjes. Ondertussen maakten de buren kennis met de nieuwe partners van de Balijhoeve, zoals IVN, Tuingezel, Gezond Natuur Wandelen, Regenboog, Middin en Vrienden van de Balijhoeve.

20170923-Vrienden van de Balijhoeve (16) MBDe bezoekers bekeken aandachtig de uitgewerkte bouwkundige tekeningen van de vernieuwde Balijhoeve en gaven commentaar op de “Praatplaat”  van onderzoeksbureau JSO. De bezoekers wilden graag activiteiten voor ouderen, mantelzorgers en stadslandbouw zien. Ook benadrukten zij: “Honoreer bij de ontwikkeling van de Balijhoeve nieuwe stijl ook de grote inzet en deskundigheid van de beheerders en die van de huidige tien vrijwilligers!”

 

20170923-Burendag Balijhoeve (6)JSONog meer suggesties

  • Nodig (of betrek) niet alleen ouderen uit voor sociale ontmoeting, maar betrek ook de mantelzorgers erbij; dat werkt drempelverlagend, vergroot de toegankelijkheid en de beschikbare “vrijwilligerscapaciteit”.
  • Zoek naar mogelijkheden om in de verbouwde Balijehoeve toezicht op (vooral kleine) kinderen mogelijk te maken vanaf het terras.
  • Misschien is de bereikbaarheid van de Balijhoeve te vergroten door bij de bushalte Woudlaan een bel(telefoon) te plaatsen (met video). Dan kan een vrijwilliger de minder goed ter been zijnde oudere of rolstoelgebruiker ophalen bij de bushalte (en later weer afzetten).

En verder zien de bezoekers vooral uit naar de uitbreiding van horeca en terras!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s